na naszym stole podczas imienin.
Sprawdzi się
ona także podczas bardziej
kameralnych przyjęć, np.: z przyjaciółmi.
Jest bardzo
smaczna,
a zarazem prosta w przygotowaniu.
Działa na zmysł wzroku i wybornie smakuje.
Polecam!
a zarazem prosta w przygotowaniu.
Działa na zmysł wzroku i wybornie smakuje.
Polecam!
Składniki:
- 10 plasterków szynki drobiowej,
- 3 jajka ugotowane na twardo,
- majonez,
- 4 duże ogórki konserwowe.
Przygotowanie:
Plasterki
szynki posmarować majonezem,
następnie na każdy z nich położyć ćwiartkę
uprzednio ugotowanego na twardo
i obranego jajka.
Każdą ćwiartkę jajka posypać ogórkiem
następnie na każdy z nich położyć ćwiartkę
uprzednio ugotowanego na twardo
i obranego jajka.
Każdą ćwiartkę jajka posypać ogórkiem
konserwowym pokrojonym w kostkę
(ogórka powinno być tyle,
aby szynkę dało się zawinąć w roladki).
aby szynkę dało się zawinąć w roladki).
Zwiniętą
szynkę ułożyć dość ciasno obok siebie
na talerzu.Wszystko z wierzchu posmarować majonezem,
posypać pozostałymi, pokrojonymi
na talerzu.Wszystko z wierzchu posmarować majonezem,
posypać pozostałymi, pokrojonymi
w kostkę ogórkami
konserwowymi
oraz połową żółtka.
oraz połową żółtka.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz