Strony

poniedziałek, 28 marca 2016

Jajka w szynce
z ogórkiem konserwowym
i majonezem


 
Oto przystawka, która zazwyczaj gości
na naszym stole podczas imienin.
Sprawdzi się ona także podczas bardziej
kameralnych przyjęć, np.: z przyjaciółmi. 
Jest bardzo smaczna,
a zarazem prosta w przygotowaniu. 
Działa na zmysł wzroku i wybornie smakuje. 
Polecam!


Składniki:
  • 10 plasterków szynki drobiowej,
  • 3 jajka ugotowane na twardo,
  • majonez,
  • 4 duże ogórki konserwowe.


Przygotowanie:
Plasterki szynki posmarować majonezem,
następnie na każdy z nich położyć ćwiartkę
uprzednio ugotowanego na twardo
i obranego jajka.
Każdą ćwiartkę jajka posypać ogórkiem
konserwowym pokrojonym w kostkę
(ogórka powinno być tyle,
aby szynkę dało się zawinąć w roladki).
Zwiniętą szynkę ułożyć dość ciasno obok siebie
na talerzu.Wszystko z wierzchu posmarować majonezem,
posypać pozostałymi, pokrojonymi
w kostkę ogórkami konserwowymi
oraz połową żółtka.

    


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz