Polecam Wam
przepis na nieco egzotyczną,
a zarazem ciekawą w smaku sałatkę z
tuńczykiem.
Pierwotny przepis na nią był
nieco inny.
Postanowiłam go zmodyfikować,
aby sałatka nie była tak kaloryczna,
dlatego zamiast majonezu zastosowałam
jogurt naturalny.
Dodałam również brązowy
ryż,
dzięki temu sałatka
świetnie nadaje się, np. na 2. śniadanie.
Polecam!
Składniki:
- 100 brązowego ryżu,
- puszka tuńczyka w sosie własnym (duże kawałki),
- puszka ananasa,
- puszka kukurydzy,
- 180g jogurtu naturalnego (używam z Zottai),
- 6 łyżeczek keczupu.
Przygotowanie:
Do miseczki
wrzucić odsączonego tuńczyka.
Następnie dodać ugotowany uprzednio ryż
oraz odcedzoną kukurydzę
i pokrojonego na mniejsze części ananasa.
Sałatkę doprawić jogurtem naturalnym i keczupem
Całość dokładnie wymieszać
i odstawić
do lodówki na kilka godzin,
aby sałatka się przegryzła.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz