Strony

środa, 30 listopada 2016

Sałatka
z tuńczykiem

Polecam Wam przepis na nieco egzotyczną,
a zarazem ciekawą w smaku sałatkę z tuńczykiem.
Pierwotny przepis na nią był nieco inny.
Postanowiłam go zmodyfikować,
aby sałatka nie była tak kaloryczna,
dlatego zamiast majonezu zastosowałam
jogurt naturalny.
Dodałam również brązowy ryż,
dzięki temu sałatka
świetnie nadaje się, np. na 2. śniadanie.
Polecam!

  

Składniki:
  • 100 brązowego ryżu,
  • puszka tuńczyka w sosie własnym (duże kawałki),
  • puszka ananasa,
  • puszka kukurydzy,
  • 180g jogurtu naturalnego (używam z Zottai),
  • 6 łyżeczek keczupu.


Przygotowanie:
Do miseczki wrzucić odsączonego tuńczyka.











Następnie dodać ugotowany uprzednio ryż








  
oraz odcedzoną kukurydzę










i pokrojonego na mniejsze części ananasa.









 

























Sałatkę doprawić jogurtem naturalnym i keczupem










Całość dokładnie wymieszać
i odstawić do lodówki na kilka godzin,
aby sałatka się przegryzła.















Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz