Szybka,
łatwa, pyszna!
W tych trzech słowach można zdefiniować
śniadaniową sałatkę
jajeczną.
Jeśli nie lubisz krzątać się po kuchni od rana,
a uwielbiasz smaczne i lekkie śniadanka,
wypróbuj
ten przepis.
Polecam!
Składniki:
- 10 jaj,
- 1 mała cebula,
- 1 puszka kukurydzy,
- 1 puszka groszku,
- 100g sera żółtego (dałam salami),
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku,
- 250g jogurtu naturalnego,
- 2 łyżki musztardy stołowej,
- sól,
- pieprz.
Przygotowanie
sałatki:
Do miseczki
wsypać odcedzony groszek, kukurydzę
oraz posiekaną w drobną kostkę,
sparzoną
wrzątkiem na sitku cebulę
oraz pokrojone w duże kawałki,
ugotowane na twardo jajka
i starty na tarce o dużych oczkach żółty ser.
Całość delikatnie wymieszać.
Przygotowanie sosu:
Jogurt połączyć
z musztardą;
doprawić solą, pieprzem
(uwaga na sól, gdyż ser jest słony).
Sosem polać sałatkę, delikatnie wymieszać,
a następnie posypać szczypiorkiem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz