Ta sałatka
była konsumowana
podczas ostatniego grilla.
Przygotowała ją moja koleżanka.
Tak
wszystkim zasmakowała,
że postanowiłam wziąć od niej przepis
i podzielić się nim z Wami.
Jest ona bardzo smaczna,
świetnie komponuje
się z mięsem z grilla.
Idealnie sprawdzi się również
jako samodzielne danie,
ponieważ jest dość sycąca.
Uwielbiam ją jeść
z chlebem posmarowanym masłem.
Polecam!
Składniki:
- 1 kg ziemniaków,
- 4 jajka,
- 10 ogórków konserwowych,
- 3 małe cebulki ze szczypiorkiem,
- 4 czubate łyżki majonezu,
- 2 czubate łyżki musztardy
(użyłam Stołowej),
- 0,5 łyżeczki soli,
- 0,5 łyżeczki pieprzu.
Przygotowanie:
Ziemniaki
umyć,
ugotować,
obrać
i pociąć w pół plasterki.
Jajka ugotować na twardo
(wrzucić je do wrżątku i gotować 10 minut,
od momentu zagotowania się wody),
od momentu zagotowania się wody),
obrać ze skorupek,
pokroić na ćwiartki,
a następnie każdą z nich poprzekrawać
na mniejsze kawałeczki.
Szczypiorek posiekać,
a cebulkę oraz ogórki pokroić
w małą kosteczkę.
Wszystkie komponenty przełożyć do miski
i delikatnie przemieszać.
W mniejszym naczyniu połączyć
ze sobą majonez, musztardę, sól oraz pieprz.
Sosem polać składniki znajdujące się w misie.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz