Oto moja
propozycja
na przepyszną, kolorową,
wiosenną sałatkę z tortellini.
Pomimo
wyrazistych składników
jest bardzo delikatna
w smaku,
a za razem niezwykle sycąca.
Pięknie prezentuje się na talerzu.
Idealnie sprawdzi się, jako drugie śniadanie,
np.: do pracy lub szkoły.
Zrobi
też furorę
na rodzinnych imprezach.
Ta sałatka
dogodzi Waszym wszystkim
zmysłom.
Ucieszy wzrok i zaspokoi głód.
Zapraszam do obejrzenia filmiku.
Zapraszam do obejrzenia filmiku.
Polecam!
- 1 opakowanie (250g) tortellini,
- 1 zielony ogórek,
- 1 puszka kukurydzy,
- 200g sera żółtego; użyłam Goudy,
- 200g szynki drobiowej,
- 4 łyżki majonezu,
- 4 łyżki greckiego jogurtu naturalnego,
- 4 ząbki czosnku,
- 0,5 łyżeczki czarnego,
- mielonego pieprzu,
- 0,5 łyżeczki soli.
Krok 1. Ser żółty pokroić w kosteczkę.
Krok 2. Szynkę pociąć w paseczki.
Krok 3. Ogórka dobrze umyć.
Krok 4. Obrać go ze skórki.
Krok 5. Następnie również pokroić go w
kosteczkę.
Krok 6. Wszystkie składniki przełożyć do
miski.
Krok 7. Dodać odsączoną na sitku kukurydzę.
Krok 8. Tortellini ugotować
zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 9. Po czym je odcedzić,
zahartować (porządnie schłodzić)
pod bieżącą, zimną wodą
i dodać do pozostałych składników.
zahartować (porządnie schłodzić)
pod bieżącą, zimną wodą
i dodać do pozostałych składników.
Krok 10. Czosnek obrać z łupinek.
Krok 11. Drobno go posiekać.
Krok 12. W naczyniu wymieszać majonez,
jogurt, pieprz, sól, a także posiekany
czosnek.
Krok 13. Sosem polać sałatkę.
Krok 14. Dobrze ją wymieszać.
Krok 15. Wstawić na 2 godziny do lodówki.
Krok 16. Podawać.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz