Zapraszam do
przygotowania ze mną
pysznego, sycącego,
a przede wszystkim
szybkiego w
przygotowaniu śniadania.
Jest nim kuskus z bananem,
rodzynkami i cynamonem.
Kuskus jest wyrobem z pszenicy durum,
który ma właściwości kaszy i makaronu.
Wywodzi się z północno- zachodniej Afryki.
Zyskał on popularność dzięki
łatwości, a także szybkości w
przygotowaniu,
jak również wszechstronności zastosowania
w kuchni.
Zachęcam Was
do wypróbowania tego przepisu.
Polecam!
Polecam!
Składniki:
- 100g kaszy kuskus,
- 120ml mleka 2% tłuszczu,
- 25g rodzynek sułtańskich,
- 1 dojrzały banan,
- 0,25 łyżeczki cynamonu.
Przygotowanie:
Krok 1. W garnuszku zagotować mleko.
Krok 2. Po czym zalać nim kuskus i rodzynki.
Krok 3. Całość nakryć talerzykiem.
Krok 4. Odstawić na ok. 5 minut,
aby kuskus
napęczniał.
Krok 5. W międzyczasie dobrze umyć banana.
Krok 6. Obrać go ze skórki.
Krok 7. Oderwać końcówki.
Krok 8. Pokroić w plasterki grubości ok. 0,5 cm.
Krok 9. W dalszej kolejności każdy plasterek
pokroić na ćwiartki.
Krok 10. Po ok. 5 minutach kuskus powinien wchłonąć całe mleko.
Należy wówczas dodać do niego
pokrojonego banana.
Krok 11. Posypać go cynamonem.
Krok 12. Dokładnie wymieszać.
Krok 13. Spróbować.
Krok 14. Cieszyć się smakiem dania,
które da
Wam power na cały poranek -J.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz