kiedy wzrasta zachorowalność
na przeziębienie i grypę,
a dostęp do zdrowych warzyw
na przeziębienie i grypę,
a dostęp do zdrowych warzyw
i owoców jest ograniczony,
warto sięgnąć po kiszoną kapustę.
Warzywo to posiada bardzo dużą zawartość witaminy C.
warto sięgnąć po kiszoną kapustę.
Warzywo to posiada bardzo dużą zawartość witaminy C.
Z kolei witamina
B sprawia,
że kapusta kiszona wykazuje właściwości
dotleniające, a także niweluje szkodliwe
działanie alkoholu.
Osoby cierpiące na wypadanie włosów
szczególnie powinny po nią sięgnąć,
ponieważ zawiera siarkę,
że kapusta kiszona wykazuje właściwości
dotleniające, a także niweluje szkodliwe
działanie alkoholu.
Osoby cierpiące na wypadanie włosów
szczególnie powinny po nią sięgnąć,
ponieważ zawiera siarkę,
która
korzystnie wpływa na porost włosów
i wzmacnia paznokcie.
i wzmacnia paznokcie.
Myślę, że argumentów,dla których warto zrobić
tę surówkę, jest sporo. To samo zdrowie!
tę surówkę, jest sporo. To samo zdrowie!
- 700g kiszonej kapusty,
- 2 jabłka,
- 1 mała marchewka (ok. 70g),
- 0,5 małej cebuli,
- 1 łyżka oleju rzepakowego,
- sól, cukier (ewentualnie).
Przygotowanie:
Kapustę
kiszoną opłukać,
porządnie
odsączyć, przełożyć
do miski i pokroić.
Dodać do
niej obrane i utarte na tarce
o dużych
oczkach: marchewkę i jabłka.
Cebulę
posolić szczyptą soli,
pokroić w
drobną kostkę
i dodać do kapusty.
Wszystko wymieszać
i wlać olej.
Doprawić
(ewentualnie) solą i cukrem.
Wszystko
ponownie wymieszać.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz