środa, 18 kwietnia 2018

Pasta z tuńczykiem i szczypiorkiem


Bardzo smaczna, lekkostrawna
i szybka w przygotowaniu.
Idealna na kanapki.
Na pewno wzbogaci i urozmaici
Wasze śniadaniowe menu.
Polecam!




Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka
              w sosie własnym,
  • 1 (150g) serek  śmietankowy (użyłam Łaciaty z Mlekovity),
  • 2 jajka,
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku,
  • sól, pieprz (do smaku).



Przygotowanie: 
Tuńczyka odsączyć z zalewy












i wrzucić do miseczki.









Następnie dodać serek,









ugotowane na twardo









i pokrojone na mniejsze cząstki jajka
(jajka wrzucić do wrzącej wody i gotować
10 minut).


















Całość zagnieść widelcem,
zmiksować,









dodać posiekany szczypiorek,
sól oraz pieprz.









Pastę dokładnie wymieszać.






















Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz