Wypróbujcie
przepis
na przepyszną, sycącą, wykwintną kolację,
która zaskoczy Was nie tylko
wybornym smakiem,
ale też pozytywnie wpłynie na Wasze zdrowie.
Łosoś to doskonałe
źródło białka,
w 100
gramach tej przepysznej ryby
znajdziemy go, aż 20 gramów.
Ponadto zawiera
również egzogenne aminokwasy,
których organizm ludzki nie jest w stanie wytworzyć.
Należą do nich leucyna, izoleucyna,
walina i lizyna.
Poza tym charakteryzuje
się on bogactwem
wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega- 3
oraz witaminy
D.
Wprowadzenie
tej rybki do naszej diety
może uchronić nas przed wieloma chorobami
lub
znacznie spowolnić ich rozwój.
Są to, np. : miażdżyca, cukrzyca typu 2,
choroba
wieńcowa serca
i niedokrwienna serca.
Posiada
także właściwości przeciwzapalne,
a także przeciwalergiczne.
To kilka z wielu
zalet,
które mogłabym wymieniać w nieskończoność.
Mam nadzieję, że sięgniecie
po ten przepis,
a danie wykonane za jego pomocą
bardzo Wam zasmakuje.
Polecam!