Seler
naciowy jest uważany jako jedno
z najstarszych warzyw,
ponieważ spożywali
go
już starożytni Egipcjanie.
Ma intensywny,
lekko pikantny smak.
Posiada również
wiele właściwości zdrowotnych.
Zawiera witaminy:
A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C,
D, oraz E,
a także składniki mineralne,
takie jak:
fosfor, magnez, wapń, potas, sód,
jod, cynk, mangan, żelazo, miedź.
Jako
dobroczynny składnik diety odchudzającej
świetnie sprawdza się w daniach
zarówno zimnych,, jak i gorących.
Dziś chciałabym Wam pokazać
jedno z wielu
zastosowań
tego wspaniałego warzywa
i polecić do wykonania tej sałatki.
Myślę,
że jej smak Was urzeknie
i z miłą chęcią będziecie wracać
do tego przepisu
nieraz.
Polecam!
Polecam!