Placki z dyni
Jesień kojarzy mi się z dynią.
Burrito
Jesień kojarzy mi się z dynią.
Z tego warzywa
można przyrządzić
wiele wspaniałych dań.
można przyrządzić
wiele wspaniałych dań.
Tym razem
chcę Wam pokazać,
jak zrobić
przepyszne, złociste
placuszki dyniowe.
Przygotowuje
się je bardzo szybko.
Dziś zaprezentuję
je w wytrawnej wersji.
Rewelacyjnie smakują
również na słodko,
posypane cukrem.
chcę Wam pokazać,
jak zrobić
przepyszne, złociste
placuszki dyniowe.
Przygotowuje
się je bardzo szybko.
Dziś zaprezentuję
je w wytrawnej wersji.
Rewelacyjnie smakują
również na słodko,
posypane cukrem.
Zapraszam
Was do obejrzenia filmiku.
Was do obejrzenia filmiku.
Burrito
Zachęcam Was
do przyrządzenia
pysznego, sycącego, aromatycznego
i lekko pikantnego Burrito.
Wywodzi się
ono z Meksyku.
Zrobione jest z pszennej tortilli
zawiniętej wokół farszu,
który
najczęściej
składa się z mięsa mielonego
lub ryżu i fasoli.
Najpopularniejszym sosem,
z jakim jest
podawane,
to kwaśna śmietana.
Burro w
języku hiszpańskim oznacza osła.
Burrito swoją nazwę zawdzięcza
Juanowi Mendezowi,
ponieważ w czasach
meksykańskiej rewolucji
w latach
1910- 1921
sprzedawał na ulicy tacos,
a jego środkiem transportu
był osioł.
Moje Burrito bardziej przypomina
to podawane
w Stanach Zjednoczonych.
Jego
nadzienie
składa się z większej
ilości
składników.
Mam nadzieję, że Wam zasmakuje.
Zapraszam do obejrzenia filmiku.
Zapiekanka ziemniaczana
z mięsem mielonym
Bardzo smaczna,
sycąca, a zarazem delikatna w smaku
zapiekanka ziemniaczana.
Fantastycznie sprawdzi się jako
jednodaniowy obiad.
Moja rodzina i ja
już się w
niej rozsmakowaliśmy.
Mam nadzieję, że Wam również zasmakuje
ze szpinakiemi kurczakiem

Pyszny, sycący, kremowy,
szybki w przygotowaniu,
a przede wszystkim zdrowy,
ponieważ
jego główny składnik
stanowi szpinak.
Zadowoli podniebienia smakoszy,
jak i
tych, którzy określają się mianem
totalnych przeciwników szpinaku.
To niedoceniane
przez wielu z nas warzywo
jest prawdziwą kopalnią witamin
K, C, E, B1 ,B2, B6 i
PP
oraz beta karotenu i kwasu foliowego.
Zawiera również składniki mineralne,
takie jak:
wapń, magnez, fosfor, żelazo,
miedź, potas, jod, cynk i mangan.
Wykazuje działanie antynowotworowe,
albowiem posiada wysoką zawartość
prowitaminy A
oraz luteiny, które są silnymi antyoksydantami.
Może też
korzystnie wpływać
na leczenie zwyrodnienia siatkówki oka.
Jest też dobrym
źródłem błonnika pokarmowego.
Dlatego watro go wykorzystywać
Dlatego watro go wykorzystywać
Calzone
Jest to
pizza w kształcie pieroga.
Moje Calzone przygotowuję
z własnoręcznie robionym
sosem,
on nadaje mu wyjątkowego,
indywidualnego charakteru.
Jego intensywny
smak,
w połączeniu z delikatnością Mozzarelli,
to doskonała uczta dla kubków
smakowych.
Ciasto, które po upieczeniu jest chrupiące,
a zarazem bardzo
puszyste,
świetnie komponuje się z sosem oraz nadzieniem.
Gwarantuję,
kto raz
spróbuje Calzone z tego przepisu,
uwierzy, że pyszną pizzę można zjeść,
nie tylko w pizzerii.
Wystarczy odrobina
zapału, troszkę wolnego czasu
i sukces murowany :-).
Polecam!
Czytaj więcej"Polecam!
Makaron z serem Feta
i papryką
Ser Feta zwykle kojarzy nam się z sałatką grecką.
Tym
przepisem chciałabym Wam pokazać
kolejne zastosowanie tego składnika.
Okazuje
się, że Feta świetnie smakuje
również
na ciepło.
Gdy się go rozpuści,
tworzy pyszny, sycący sos do makaronu.
Jeśli
jesteście osobami
wiecznie ścigającymi się z czasem,
ten przepis Wam się spodoba.
Polecam!
Polecam!
Dlatego publikuję ten przepis właśnie teraz
Może komuś z Was się przyda
i uszka wzbogacą Wasz świąteczny jadłospis.
Te
grzybowe mini pierożki
to nieodzowny element wigilijnego menu,
które gości na
stole w moim domu.
Podaję je z barszczem czerwonym,
Przygotowywanie ich jest nieco czasochłonne,
ale
efekt wart jest wysiłku.
Gwarantuje Wam, że różnica
po między własnoręcznie
zrobionymi,
a kupionymi w sklepie jest
kolosalna.
Warto się trochę pomęczyć,
aby
w sposób szczególny celebrować miłe chwile
Kotlety z indyka
To idealny, prosty i szybkiw przygotowaniu obiad.
Świetnie smakują z ziemniakami
lub frytkami i surówką.
Mięso z indyka w
dietetycznym rankingu
zajmuje bezapelacyjnie pierwsze miejsce,
ponieważ zawiera
bardzo mało kalorii.
Jest źródłem
niacyny, selenu,
witaminy B6 i B12 oraz cynku.
Udowodniono, że niedobór witaminy B6
może utrudnić odchudzanie.
Selen
zaś uczestniczy
w metabolizmie hormonów tarczycy,
odpowiadających za tempo
przemiany materii.
Dlatego też pierś z indyka
jest najczęściej polecanym mięsem
podczas diety odchudzającej.
Mój przepis może nie jest mało kaloryczny,
Mój przepis może nie jest mało kaloryczny,
ale na pewno bardzo smaczny.
Polecam!
Polecam!
Makaron z kurczakiemi warzywami
Makaron z
kurczakiem
Risotto
z kurczakiem
Risotto to najpopularniejszy sposób
Złocisty kurczak
w sosie śmietanowym z
warzywami
to przepyszne, sycące danie,
które za każdym razem
może smakować nieco inaczej.
Zależy to od tego,
jakich
warzyw użyjecie
do przygotowania tej potrawy.
Zapewniam jednak, że każda warzywna wariacja
sprawdzi się w tym
przepisie idealnie.
Pomysł na ten makaron
zrodził się w mojej głowie z potrzeby chwili,
przymierałam
głodem, a w zamrażarc
były tylko warzywa na patelnię i kurczak.
Postanowiłam
trochę po kombinować
i wyszło
owo cudo,
które Wam z czystym sumieniem…
Risotto
z kurczakiem
Risotto to najpopularniejszy sposób
podawania ryżu we Włoszech.
Chciałabym, abyście
zasmakowali się w tym daniu ponieważ, jest pyszne i sycące.
Przygotowałam
risotto z kurczakiem,
ale można podawać je na wiele innych sposobów, np. z
dynią.
Jeśli chcecie rozsmakować się we włoskiej kuchni; zróbcie sobie risotto.
Złocisty kurczak
z czosnkiem
i majerankiem

Złocisty kurczak z czosnkiem i majerankiem
to świetna propozycja na obiad i nie tylko.
Mieszanina intensywnych aromatów czosnku
i majeranku idealnie współgra
z
delikatnym mięsem drobiowym.
Z kolei rękaw do pieczenia sprawia,
że kurczak
jest bardzo soczysty
i idealnie dopieczony w środku.
Zachęcam Was do upieczenia go.
Nie będziecie
żałować!
Chciałabym
podzielić się z Wami przepisem
na sos do spaghetti.
Przygotowuję go z
prawdziwych pomidorów.
Duża ilość świeżych ziół sprawia,
że jest bardzo
aromatyczny i niepowtarzalny
w smaku. Nie zawiera sztucznych zagęstników
ani
sztucznych ulepszaczy smaku.
Oto danie,
które jest znane szczególnie
w Wielkopolsce. Zazwyczaj podaje
się je z ziemniakami gotowanymi
się je z ziemniakami gotowanymi
w mundurkach. Świetnie smakuje również
z chlebem. Gzik przygotowuje
się bardzo szybko
się bardzo szybko
Krem z dyni
to idealna alternatywa
na jesienną monotonię kulinarną.
Jest pyszny i pożywny.
Korzenne przyprawy
nadają mu wyjątkowego smaku i aromatu.
Podany z czosnkowymi grzankami
Korzenne przyprawy
nadają mu wyjątkowego smaku i aromatu.
Podany z czosnkowymi grzankami
to świetna propozycja na każdą okazję.
Zaskocz rodzinę i znajomych.
Polecam!
Zaskocz rodzinę i znajomych.
Polecam!
To klasyka
niemieckiej kuchni.
Najczęściej można się z nią zapoznać
podczas święta
Oktoberfest.
Hektolitry piwa, które turyści
i miejscowa ludność przelewają
wówczas przez swoje gardła,
idealnie komponują się z tym kalorycznym przysmakiem.
Nie miałam okazji uczestniczyć
Nie miałam okazji uczestniczyć
w tym
wspaniałym ,,święcie piwa”,
dlatego też postanowiłam zrobić golonkę
po bawarsku w domu. Wyszła wyśmienita,
miękka, rozpływająca się w ustach.
Podana z jasnym,pszenicznym piwem
w cienkim szkle to idealna propozycja
dla prawdziwych facetów oraz kobiet z charakterem.
dlatego też postanowiłam zrobić golonkę
po bawarsku w domu. Wyszła wyśmienita,
miękka, rozpływająca się w ustach.
Podana z jasnym,pszenicznym piwem
w cienkim szkle to idealna propozycja
dla prawdziwych facetów oraz kobiet z charakterem.
Żurek zazwyczaj
gości na naszym stole
w okresie Wielkanocy.
Mnogość smakowitych wędlin,
Mnogość smakowitych wędlin,
które
pojawiają się w moim domu
w tym świątecznym okresie,
w tym świątecznym okresie,
motywuje mnie, aby
przyrządzić
ten specjał regionalnej kuchni polskiej.
ten specjał regionalnej kuchni polskiej.
Nazwa żur pochodzi od
niemieckiego słowa sūr,
dziś sauer – kwaśny, (s)kisły.
Moja zupa powstaje na naturalnym zakwasie,
Moja zupa powstaje na naturalnym zakwasie,
który również przygotowuję samodzielnie.
To gwarantuje jej niepowtarzalny smak,
którego nie zapewni żaden zakupiony,
gotowy produkt.
Polecam!
Czytaj więcej "
To gwarantuje jej niepowtarzalny smak,
którego nie zapewni żaden zakupiony,
gotowy produkt.
Polecam!
Czytaj więcej "
Makaron w sosie śmietanowo-serowym
z łososiem i brokułami
Makaron w
sosie śmietanowo-serowym
z łososiem i brokułami
to znakomity pomysł na wykwintny obiad. Delikatny smak łososia w połączeniu
z nutą śmietanowo-serową
to wspaniałe połączenie smakowe.
Dodatek brokuły sprawia,
że danie staje się jeszcze smaczniejsze,
ale i zdrowsze, gdyż to warzywo zawiera
bardzo dużo witamin
oraz wartości odżywczych
(chroni, np. przed rakiem).
Jeśli zatem, tak jak ja,
nie lubisz brokułów,
a chciałbyś je jeść, spróbuj
je przemycić do tego dania,
a na pewno zmienisz zdanie.
Polecam!
Czytaj więcej "
Kluski śląskie
to znakomity pomysł na wykwintny obiad. Delikatny smak łososia w połączeniu
z nutą śmietanowo-serową
to wspaniałe połączenie smakowe.
Dodatek brokuły sprawia,
że danie staje się jeszcze smaczniejsze,
ale i zdrowsze, gdyż to warzywo zawiera
bardzo dużo witamin
oraz wartości odżywczych
(chroni, np. przed rakiem).
Jeśli zatem, tak jak ja,
nie lubisz brokułów,
a chciałbyś je jeść, spróbuj
je przemycić do tego dania,
a na pewno zmienisz zdanie.
Polecam!
Czytaj więcej "
Kluski śląskie
Kluski
śląskie to znakomita propozycja na
obiad.
Podane z gotowaną kapustą
kiszoną,
sosem oraz pieczoną wieprzowiną,
smakują wprost wybornie.
Przygotowuje się je bardzo prosto.
Jeśli
znudziły Ci się gotowane ziemniaki
albo pozostały z poprzedniego
dnia i nie masz
co z nimi zrobić,
przerób je na kluski śląskie
i daj im drugie smaczniejsze
życie.
Mam nadzieję,
że na stałe zagoszczą
w Waszym menu.
Przeważnie
każdemu z nas barszcz czerwony
kojarzy się ze Świętami Bożego Narodzenia.
Tym
wpisem chciałabym
Was przekonać do przygotowywania
go, nie tylko od święta, ponieważ
jest po prostu
pyszny i zdrowy: morze
witamin.
Ma intensywny czerwony kolor oraz smak
i zapach, które skuszą niejednego.
Doskonale
komponuje się, np.:z krokietami
z żółtym serem i pieczarkami.
Mogą go jeść
wegetarianie,
ponieważ nie jest gotowany na mięsie.
Każdy łyk barszczu
gasi pragnienie,
a rozkoszuje
podniebienie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz