Zachęcam Was
do przyrządzenia
pysznego, sycącego, aromatycznego
i lekko pikantnego Burrito.
Wywodzi się
ono z Meksyku.
Zrobione jest z pszennej tortilli
zawiniętej wokół farszu,
który
najczęściej
składa się z mięsa mielonego
lub ryżu i fasoli.
Najpopularniejszym sosem,
z jakim jest
podawane,
to kwaśna śmietana.
Burro w
języku hiszpańskim oznacza osła.
Burrito swoją nazwę zawdzięcza
Juanowi Mendezowi,
ponieważ w czasach
meksykańskiej rewolucji
w latach
1910- 1921
sprzedawał na ulicy tacos,
a jego środkiem transportu
był osioł.
Moje Burrito bardziej przypomina
to podawane
w Stanach Zjednoczonych.
Jego
nadzienie
składa się z większej
ilości
składników.
Mam nadzieję, że Wam zasmakuje.
Zapraszam do obejrzenia filmiku.
Polecam!